Haber Detayı
04 Haziran 2024 - Salı 15:00 Bu haber 118 kez okundu
 
Başkan Kumbul, “Serik sporun başarılı olması için elimizden geleni yapmaya hazırız “
Gündem Haberi


Serik Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Levent Konur’un “Serik spor komu oyunda satılıyor diye konuşuluyor. Serik spor ne olacak” sorusuna “Serik sporu satma diye bir şey söz konusu değil.” Diyerek cevap verdi.
Kumbul açıklamasında, “Serik spor bizim gururumuz. Serik sporun başarılı olması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Açık konuşacağız. Serik spor önce Serik spor derneğine bağlı bir kurum idi. Şimdi Serik spor bir kulüp oldu. Şimdi dolayısıyla belediyeden çok bağımsız bir konu. İbrahim başkanı çağırdık. Yani biz neden başarısızız? Sondan dördüncü oldu biliyorsunuz. Bu kulübe ne kadar para harcandı dedim. Altmış milyon civarında para harcandı dedi. Şimdi düşündüğünüz zaman bu kadar ekonomik sıkıntılar içerisinde altmış milyon parayı harcayalım tamam Serik spor için çok daha fazlası değer. Ama altmış milyon para harcamışız. Baktığın zaman maalesef futbolcular bizi tehdit ediyor. Maça çıkarım çıkmam. Yaparım yapmam. Sen sondan dördüncü olmuşsun. Sondan dördüncü olmuşsun ve prim istiyor. Prim vermezseniz maça çıkmam şeklinde bizi tehdit edebiliyor. Çok hoş değil. Sonra bu kadar altmış milyon para benim için sizleri bilmem ama benim için çok büyük para. Belediyemiz için de çok büyük para. Yani daha önce belediyemizin borçlarını sizle paylaştım bu kadar borcun içerisinde kısmen borç ödeyeceğiz. Kısmen yatırım yapacağız, önümüze bakacağız. Bir de Serikspor bize külfet getirir. Külfet getirmesi maddi anlamda maddiyat yaşıyordur ama şöyle bir şey. Yani Serikspor'un o kadar para harcanmasına rağmen sonlarda olması benim gururumu incitiyor. Dedim ki İbrahim Başkan'a. Peki önümüzdeki sene ne öngörüyoruz? Ne kadar para harcayacağız dedim. Dedi ki doksan yüz milyon civarında bir harcarız dedi. Baktığımız zaman yani doksan, yüz milyon yine belediyemiz için çok ağır bir külfet. Bir de şöyle bir şey var.
 
SERİK SPORU TABİKİ DESTEKLEYECEĞİZ
 
Şunu dikkati almamız lazım arkadaşlar Serik spor bizim gururumuzdur. Serik’in ortak paydasıdır ama belediyeyle siz de benden daha iyi biliyorsunuz. Belediyeyle hiçbir organik hiçbir şekilde bağı yok. Ama tabii ki biz Serik sporu tabiki destekleyeceğiz. O ayrı bir şey ama yüz milyon para bu noktada büyük para. Dedim ki ayrıyeten de otuz beş kırk milyon da bu kulübün borcu var. Dedim ki biz bunu finansörünü değiştirelim. Yani belediyeye hem belediyeye ağır yük olması maalesef öyle. Şimdi açık konuşayım bende yalan yok. Hem de belediyenin işi çok iyi biliyorsunuz ki profesyonel futbol takımı çalıştırmak değil. Bizler bu işleri Allah razı olsun. Yani geçmiş dönemdeki belediye başkanlarına, yönetimlerine teşekkür ediyorum. Serik spora emek vermiş bir yere getirmişler. ikinci lige kadar taşımışlar. Ama burada durmuş. Yani bu kadar para harcamasına rağmen o takım başarılı olamıyor. Dedim ki iyi bir finansal bulursak iyi de bu işten anlayan futbol ehiller olursa bu takım seneye birinci lige çıkar. Ondan sonra Süper Lig'e çıkar. Bu noktada böyle dillendirdik açıkçası Daha sonra bütün bu görüşmeleri Serikspor'un yönetimiyle yaptım. Serikspor yönetimi haberi olmadan hiçbir görüşme yapmadım. İstanbul'dan bir ekip gönüllü oldu. Biz Serik spor'u finanse edelim. Sonra Antalya'dan bir grup yine her iki grupta da görüştük ve yani tabii önce otuz beş, kırk milyon civarında bir borcu var. Onu tabii ki kapatacaksınız. Daha sonra bu takımın ismi değişmeyecek. Bu takımın renkleri yeşil beyazdır, öyle kalacak. Maçlar İsmail Ogan stadyumunda yapılacak.
 
BELEDİYENİN KULÜBÜ SATMA GİBİ BİR NİYETİ YOK
 
Şu an bakıyorum. Serik spor Belediyenin değil bir spor kulübü. Bir şeyi satabilmeniz için önce kendinizin olması lazım. Belediyenin olması lazım. Belediyenin kulübü satma diye bir şey yok. Bunu anonim şirketi haline getirip bir yönetim oluşturulacak. Ondan sonra bu insanlar bunu finanse edecek. Ve işinde insanlar getirdiği zaman bu adamların da her iki hem Antalya grubu, hem İstanbul grubunun hedefi şuydu. Biz Serik sporu süper ligde oynatmak istiyoruz. Bodrumspor örneği gibi süper lig oynayacatağız dediler. Bana açıkçası şöyle mantıklı geldi. Bir, Serik sporu kimse çuvala koyup bir yere götürmüyor. Serik’te kalacak. Finansörü değişecek. Finansörü baktığınız zaman iki türlü üç türlü kazancımız olacak. Birinci kazancımız yine hepsi helal olsun ayrı bir şey. Serik spor olarak belediyeden giden finans gibi şeyler olsun ayrı bir şey ama en azından bu ekonomik sıkıntı içerisinde yüz milyon öngörülen paramız bizde kalır biraz borçları öderiz biraz yatırım yaparız. İkinci avantajımız biz belediyeyiz. Profesyonel futbol takımı ile uğraşamıyoruz, amatörü yapacağız tabii. Amatör takımlarımız devam edecek. Ya belediyenin görevi amatör takımlar.
 
BELEDİYENİN PROFESYONEL FUTBOL TAKIMLARINA PARA AKTARMA YASAL DEĞİL
 
Ayrıyeten biliyorsunuzdur benden daha iyi biliyorsunuzdur. Belediyenin profesyonel futbol takımlarına para aktarma yasal değil. Şimdi ehil adamların eline geçince şimdi sondan dördüncü olunca kimse maçına gitmek ama yarın seneye Serik spor ikinci ligde birinciliğe ikinciliği oynarsa biz bir sonraki sene birinci ligde yine birinci ligde ikinci oynarsak Serik’in yarısı o statta olacaktır. Heyecanlanacaklar. İyi olacak. Bize gurur verecek. Bir de şöyle bir şey koyduk, onu da anlatalım. Dedik ki biz bu adamlara. Serik sporu üçüncü şahıslara vermeyeceksiniz. Bu işe artık başaramadınız veyahut başardınız, yeter biz yapamayacağız derseniz borçsuz olarak tekrar Serik Spor Kulübü'ne devredeceksiniz. Bir üçüncü kişiye devredemezsiniz diye şart koyduk? Sonra her iki grupla konuştuk. Şimdi tabii bütün bu toplantıları ve aldığımız kararları karar alınmadı ama görüşmeler Serik spor yönetimiyle oldu hiç kimse kimseyle başa baş görüşmedi. Bir grup vardı İstanbul'da, bir grup vardı Antalya'da. Biz dedik ki Antalyalı grubu olsun, en azından gözümüzün önünde olsun. Takım zaten hep gözümüzün önünde de yöneticileri de yani finans edenlerle gözümüzün önünde olsun. Bir şey soracağımız zaman İstanbul'da muhatap bulamayız ama Antalya'da kazanıp gözümüzün önünde. Takımı Ramazan Karabulut finanse edecek. Kendileri yönetim oluşturacak. Cumartesi günü toplantı yaptık. Yönetimin tamamı Serik’li. Sadece Cenk Doğan diye bir arkadaşımız var. Kulüp başkanı olacak. Cenk Doğan Beşiktaş'ın spor okullarının yetkilisi, okulları var. Futboldan anlayan bir insan. Hatta transfer görüşmelerinde bulunduğunu kendisi bize ifade etti. Durum budur.
 
ADI SERİK SPOR RENKLER YEŞİL BEYAZ, LOGO AYNI, MAÇLAR İSMAİL OGAN’DA YAPILACAK
 
Yani şöyle düşündüğüm zaman Serik spor bir kere belediyenin değil zaten satma durumu olamaz. İki adı Serik spor renkler yeşil beyaz, logo aynı, maçlar statta yapılacak. Bir başka kişiye devredemeyeceksiniz. Bırakacaksanız gene bizim spor kulübüne vereceksiniz. Tamam. Geçmişten kalan otuz beş kırk milyon borcu kapatacaksınız. Tamam Baktığın zaman öngördüğümüz doksan yüz milyon para belediyede kalacak. Borçlarımızı kapatacağız. Diğer taraftan bu işten anlayan insanlar. Yani futbolcu geldiği zaman futbolcunun ayaklarına mı bakacak? Nereden anlayacaksın iyi futbolcu olduğunu. yani bu işe biz çok yabancıyız. Dolayısıyla diğer taraf yönettiği zaman çok daha başarılı olacağını ve dedim ya kişinin her iki grubunda hedefi Serik spor'u Süper Lig'de oynatmaktı. Şimdi baktığınız zaman anim şirket değiştiği zaman bir Bursaspor örneği var. On üç, on dört sene önce Bursaspor birinci ligde belediye uhdesinde kaldı. Git gide, şimdi dördüncü beşinci ligde. Ama diğer taraftan bir Başakşehir örneği var. Bir Kasımpaşalılar. Bunların hepsine para kazanılmış. Ama anonim şirketleşti. Finans ettiği zaman her iki takım da şimdi ligimizin güzide takımları. Her iki spor takımı da şu an çok başarılı süper ligde top koşturuyor. Bir Bodrumspor örneği var? O da anonim şirket. Niye Serik spor çıkmasın? Ama bizim elimizde kaldığı zaman onu da söyledim. Ben mevcut başkana da söyledim. Bakın dedim. Öncelikle siz de ele alın. Yani belediyeden kısmen finans olarak rahatlatalım. Siyaset gözetmiyoruz. “dedi.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Kumbul,, “Serik, sporun, başarılı, olması, için, elimizden, geleni, yapmaya, hazırız, “,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Sayfalar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Göztepe
0
0
0
0
0
0
2
Trabzonspor
0
0
0
0
0
0
3
Sivasspor
0
0
0
0
0
0
4
Samsunspor
0
0
0
0
0
0
5
Rizespor
0
0
0
0
0
0
6
Konyaspor
0
0
0
0
0
0
7
Kayserispor
0
0
0
0
0
0
8
Kasımpasa
0
0
0
0
0
0
9
Başakşehir
0
0
0
0
0
0
10
Hatayspor
0
0
0
0
0
0
11
A.Demirspor
0
0
0
0
0
0
12
Gaziantep FK
0
0
0
0
0
0
13
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
14
Fenerbahçe
0
0
0
0
0
0
15
Eyüpspor
0
0
0
0
0
0
16
Bodrumspor
0
0
0
0
0
0
17
Beşiktaş
0
0
0
0
0
0
18
Antalyaspor
0
0
0
0
0
0
19
Alanyaspor
0
0
0
0
0
0
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Haber Yazılımı